"Бока Хуниорс" отпадна от осминафиналите в Копа Либертадорес след поражение с изпълнение на дузпи от "Атлетико" (Минейро), а двата отбора ще бъдат наказани заради невъздържани прояви по време и след двубоя.

На стадион "Минейрао" в Бело Оризонте двата отбора направиха равенство 0:0, а "Атлетико" продължава напред след 3:1 при 11-метровите удари. Първата среща в Буенос Айрес преди седмица също завърши без голове, а попадение на "Бока" в 63-ата минута на реванша беше отменено заради засада след намесата на видео асистент рефера.

Ядосаните аржентинци нападнаха домакините, нанесоха удари на няколко души и се опитаха да влязат в съблекалнята им. В резултат на мелето полицията привика за разпити 8 души от делегацията на Бока. Петима от тях са футболисти, двама са ръководители на клуба, а последният е член на треньорския екип, пише "Монитор". 

След главните действащи лица в боя е бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" Маркос Рохо, сега в "Бока Хуниорс", който на някои снимки и видеа се вижда да държи пожарогасител. Той е и сред призованите в полицията. В същото време негови съотборници хвърлят разни предмети и нанасят удари. Президентът на "Атлетико" (Минейро) също отговаря по подобен начин.

Гостите се втурнаха да влизат и в стаята на реферите, за да им търсят сметка. Наложи се полицията да се намеси със сълзотворен газ, за да озапти буйстващите. Това пък накара някои от обгазените да повръщат.

Вратарят на бразилския отбор Еверсон пък спаси две дузпи, изпълнени от играчите на "Бока Хуниорс" и има най-голяма заслуга за успеха на "Атлетико" с 3:1 при 11-метровите наказателни удари. Стражът на "Атлетико" реализира петата и решителна дузпа във вратата на аржентинския гранд.